Organisatie

Leerfit

Arbeidsfit

groenstarters

GroenStart
en de definitie van succes

Een succesvol traject in GroenStart is niet uniform. Waar het voor de één belangrijk is om een duurzaam arbeidscontract te bemachtigen, is het voor de ander belangrijk om een plek te krijgen waar met zorg en aandacht wordt gewerkt aan passende werknemersvaardigheden. GroenStart draagt op een unieke manier bij aan een werkende arbeidsmarkt in Noord-Holland Noord.

GroenStart is uniek en geeft inclusie een kans!

info en aanmelding

bel of mail Githa Gilles

06 – 51 03 00 15

g.gilles@clusius.nl

Marcel Faber, directeur Herenbos Personeelsdiensten

GroenStart is een win-win project. Wij wilden altijd al het beste voor een kandidaat maar er waren  teveel obstakels die moesten worden genomen om de meest logische oplossing voor een kandidaat mogelijk te maken. Samen met GroenStart zagen we kansen.

Jos Houweling, begeleider GGZ

Vol bewondering heb ik een groep nieuwe Nederlanders wegwijs gemaakt in de plantenwereld. Wat zijn zij leergierig, gemotiveerd en sterk. De taal is het heikele punt, de praktijk is voor hen appeltje-eitje. Zij kunnen dit nazeggen, humor op de werkvloer!

Marianne Laan, medewerkster John Koomen Tuinen

Met alles hebben nieuwe Nederlanders hulp nodig. Formulieren invullen, taal en veiligheidsregels leren, uitleggen hoe je omgaat met collega’s en vooral ook duidelijk maken dat vrouwen hier gelijkwaardig zijn aan mannen. GroenStart regelde een leer- werktraject met groentraining van een vakdocent.

Hovenier John Koomen Tuinen, initiator van nieuwe Nederlanders in dienst nemen

Met passie, visie en taal kunnen nieuwe Nederlanders integreren met 100% score. Het kost tijd, aandacht én doorzettingsvermogen van alle betrokken partijen. Als het lukt, is iedereen blij… wij met de extra handen, zij met een baan, inkomen en collega’s.

Simone Komen, arbeidscoach bij WerkSaam Westfriesland

GroenStart daagt je uit tot omdenken, inspirerend en motiverend. Wél moeten we ons realiseren dat werken in het groenvak zwaar is, inspannend en weersafhankelijk, waardoor niet iedereen die aan de slag wil in de groensector een geschikte baan kan vinden.

Annabel Hamstra, klantmanager bijstandsgerechtigden gemeente Den Helder

De jongeren die interesse hebben in werken in de groensector zijn positief over GroenStart. Eigen geld verdienen betekent heel veel voor hen die tot dan toe met een uitkering in een uitzichtloze situatie zaten. Ik zie ze opbloeien, geweldig!

Kees Groot, uitvoerder groenvoorziening bij Progroen & Milieu in Schagen

GroenStarters steken graag de handen uit de mouwen. Bij ons draaien zij mee in het openbaar groenonderhoud, legen prullenbakken en prikken zwerfafval en voeren dat af. Ook werken wij in de duinen en onderhouden de parkeerplaatsen bij de strandopgangen.

Jeroen Pennock, groenbeheerder Landschap Noord-Holland, jobcoach

Sommige GroenStarters hebben zich met 100% inzet voor 200% bewezen. Het is erg leuk om iemand zich te zien ontwikkelen en door met plezier en voldoening te werken, lukt het ineens ook op school.

Julian Bor, adviseur van WSP Kop van Noord-Holland vanuit de gemeente Den Helder

Groen groeit en dat is een groot voordeel want er blijft altijd werk in het groenonderhoud. Het nadeel van de groensector is dat het seizoensgebonden werk is terwijl iedereen een jaarrond job wil hebben. Hoe lossen we dit op?

Robert-Jan Prins, groenbeheerder PWN, jobcoach

We hebben een lijst met boswachters die graag op vrijdagen gastlessen willen geven, ook na hun pensioen. Zo kunnen zij hun kennis en vaardigheden doorgeven en de GroenStarters kunnen ervan profiteren, een unieke samenwerking en een voorbeeld voor anderen.

Maikel Meskers, werkvoorbereider bij Groen/maat bedrijfsgroen

Zelfs met de anderhalve meter afstand kunnen we doorwerken. Gelukkig hebben we voldoende bedrijfsbussen om iedereen naar het werk te kunnen rijden.

Kees-Willem Koopmans, vestigingsdirecteur Donker Groen in Benningbroek

Het is moeilijk om collega’s te vinden en niet alleen voor het hand- en buitenwerk. GroenStart is een partner van ons. In het onderhoudsteam is er ook plaats voor nieuwe Nederlanders alleen is er vaak sprake van een taalbarrière.

Jim Bouwhuis, directeur van Jos Bouwhuis Tuinen

In ons vak is het prettig als iemand een rijbewijs heeft. We rijden vaak met groenafval naar de stort. Als een GroenStarter ons dat uit handen kan nemen, scheelt het ons veel tijd. Een rijbewijs geeft meerwaarde.

Corjan Marees, Hoofd Groenvoorziening Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna

Eén van de GroenStarters loopt bij mij ook stage. De bevlogenheid en de uitdaging van het GroenStart project spreken mij aan. In mijn vorige functie heb ik mensen leren inschatten. Laat die GroenStarters maar komen, zij zijn van harte welkom.