Organisatie

Leerfit

Arbeidsfit

groenstarters

Het succes van arbeidsmarktproject GroenStart

Onder de vlag van GreenPort NHN is in 2017 het arbeidsmarktproject GroenStart van start gaan. GroenStart is bedoeld voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar deelname aan de groene en agrarische arbeidsmarkt. De expertise van werkgevers, opleiders, begeleiders, uitzendorganisaties en gemeenten tezamen maakten het project GroenStart tot een unieke maatwerkformule die nu over andere sectoren uitgerold kan worden.

Deelnemers aan GroenStart worden arbeidsfit, leerfit en diplomafit gemaakt. Dat heeft een positieve uitwerking op hun eigenwaarde, loonwaarde en marktwaarde. GroenStart trajecten bestaan uit voorschakelen, opleiden en begeleiden naar werk in de agrarische en groene sectoren van Noord-Holland Noord. Als opleiden de wens is, zijn er opleidingen op mbo entreeniveau en niveau 2.

Ons adagium is ‘maatwerk voor een toekomst in het groen!’

GroenStart was in de periode tussen januari 2017 en juni 2021 een RIF MBO project met financiering van onder meer het ministerie van OC&W. De revenuen van GroenStart én het sterke netwerk blijven na de projectperiode bestaan. 

Voor informatie en aanmelding van deelnemers kun je contact opnemen met Githa Gilles 06 – 51 03 00 15 of per email g.gilles@clusius.nl.

Wie gun jij een GroenStart stoel?

Partners

Onderwijs

Werkgevers