Organisatie

Leerfit

Arbeidsfit

groenstarters

GROENSTART WERKT IN HEEL
NOORD-HOLLAND NOORD

De activiteiten van GroenStart zijn verspreid over geheel Noord-Holland Noord. GroenStarters komen beter tot hun recht in kleine groepen en ontwikkelen zich optimaal op voor hen uitdagende leslocaties. GroenStart heeft een aantal inspirerende praktijkleerlocaties: Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna, De Noorderhoeve in Schoorl, De Schaapskooi in Bergen, MAK Blokweer in Hoorn, Landgoed Marquette in Heemskerk, diverse groenlocaties van GGZ-NHN, de bossen en duinen van PWN en de bossen, buitenplaatsen en wetlands van Landschap Noord-Holland. Leerwerkplekken waar de groene context van afspat!

Iedere GroenStarter heeft zijn of haar eigen ontwikkelbehoefte. Gepassioneerde docenten en begeleiders werken aan algemene vaardigheden, vakvaardigheden, persoonlijke kwaliteiten en het vergroten van kennis. Timing en de persoonlijke gunfactor bepalen daarnaast het succes op de arbeidsmarkt.

 

Maatwerk voor een toekomst in het groen!

info en aanmelding

bel of mail Githa Gilles

06 – 51 03 00 15

g.gilles@clusius.nl

Leontien van der Veen, docente Clusius College GroenStart Entree opleiding Hoorn

Wij houden ook sollicitatiegesprekken met de GroenStarters als voorbereiding op een gesprek met een werkgever. Hierbij komt hun verantwoordelijkheid naar school ook ter sprake want wij willen in de toekomst bij dezelfde werkgevers stagiairs kunnen blijven plaatsen.

Yke Posthumus, docent Clusius College Tuin, Park & Landschap leslocatie Dierenpark Hoenderdaell
Anna Paulowna

Studenten lesgeven op deze werklocatie haalt het maximale uit hen qua vaardigheden, motivatie, zelfvertrouwen en zelfstandigheid. 

Vaktheorie koppelen aan de praktijk maakt leren weer begrijpelijk en leuk. Ik ben blij dat ik via deze opleiding GroenStarters een plek in de maatschappij kan bieden. 

Arjen Schenk, docent Nederlands Clusius College op diverse praktijkleslocaties

Ik zet mij graag in voor kwetsbare mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen. In het voortraject van GroenStart beoordeel ik een kandidaat op leerfitheid. Op tijd komen heeft altijd aandacht nodig, ook om arbeidsfit te worden.

Leander Nottrot, docent Clusius College op praktijkleslocaties in Heemskerk, Schoorl en Alkmaar

Toen corona opdook, sloten de scholen. Digitaal onderwijs moest worden uitgevonden. Een top-ontwikkeling want eindelijk kreeg online leren een kans. Mijn vlogs over plantenkennis vielen bij de GroenStarters in goede aarde. Een mooie manier om kennis te delen.

Gerard Wanders, mentor en docent Tuin, Park & Landschap Entree opleidingen Clusius College

Mijn taak is om GroenStarters het verschil te leren tussen een droom- en een broodbaan. Het geeft mij voldoening als ik zie hoe GroenStarters zich ontwikkelen, de groene leefomgeving gaan waarderen en hun talenten ontdekken, uitblinken in plantenkennis of in technisch inzicht bijvoorbeeld.

Rink Appel, AVO docente Clusius College

Groenstarters die de Entree opleiding volgen, willen leren. Zij zijn gemotiveerd om hun diploma te halen en laten deze kans niet schieten. Op een leer-werkplek lesgeven is voor een invaldocente enigszins pionieren. Deze GroenStarters werken meestal op een laptop.

Anje Ham, Fiolet Taaltrainingen

Integreren begint met taal, een baan en Nederlandse collega’s. Fiolet Taaltrainingen helpt iedereen die (beter) Nederlands en een vak wil leren. Dat is geweldig om te doen, zeker in samenwerking met GroenStart. Samen kom je verder.